• Pergamen

  Pergamen

  23. Lecke

  Flash lapozós..

    

  E leckét másolni és más oldalra elvinni csak engedélyemmel lehet. E-anim 12 béta képszerkesztővel dolgozom e lecke alatt. Akkor kezdjük is el, de figyeljél akkor semmi baj nem eshet.
  Hozzávalók itt:

  Pergamen 

  Ennél a leckénél is előre el kell készíteni a hozzávaló képet és a play gombot hozzá egy záró gombot is amin függőlegesen van a betű vagy ahogy szeretnéd.
  1:Lépés
  Az e-anim user mappája tegyük az alap képeket ami 800/600 pixel és adjunk neki egy egyszerű nevet, én azt írom hogy page1
  2: Lépés
  Másoljuk a kódot amit megadtam és és katt a piros bohócfejre és ott a menü résznél a harmadikra, (Télécharger un gadget)-re.
  3: Lépés
  Majd elénk tárul egy ablak amiben be kell illeszteni a kódot, majd katt ahol mutatom oda. Látni fogod hogy %-ba mutatja hol tart a Modul bevitelével, ha készen van akkor a nyitott képszerkesztőt látod és kezdődhet a munka.

  Pergamen

  4: Lépés
  Először is adjunk neki nevet, de a méretet nem kell.
  5: Lépés
  Most pedig Katt ide jobb oldalt a kicsike +-re és azt látod hogy eltűnt a jobb oldali menü rész..

  Pergamen

  Megkeressük a menü résznél (piros sapkás bohócfejet) és katt rá, az itt megjelenő ablakban erre az ikonra kettőt.(Effects graphiques)-re.

  Pergamen

  6: Lépés
  Megjelenik egy újabb ablak, ott keresd meg az(rouleau) és katt rá kettőt..

  Pergamen

  7: Lépés
  Majd a képszerkesztőben látod ezt.

  Pergamen

  8: Lépés

  Akkor most katt kettőt a play gombra,

  Pergamen

  9: Lépés
  Majd megjelenik az az ablak ahol áttudod állítani és színezni is lehet, de ne felejtsd el kivenni a háttért a (Reief)-nél majd helyette hozzunk be másikat, azután okra katt. Vidd el ahol látni szeretnéd a play gombot..

  Pergamen

  10: Lépés
  Most katt ahol az tollat látod

  Pergamen

  és fekete lesz a szerkesztő rész és megjelenik ahová az előbb tetted a play gombot hogy (retour), na erre katt kettőt és máris látható az előző ablak itt állítsd be ezek szerint. De a háttért a (Reief)-nél vedd ki. Majd a végén az okra katt. Vidd el jobb oldalra középre ezt a záró gombot mutatom hová..

  Pergamen

  11: Lépés
  Majd katt ide..

  Pergamen

  Azt látod hogy ismét színes a szerkesztőrész és látni kell a play gombot , viszont a záró gombot nem..

  Pergamen

  12: Lépés
  Akkor most nézzük meg hogyan működik a Play és a záró gomb..

  Pergamen

  13: Lépés
  Most pedig lépj jobb oldalt az image rouleau gombra és nyomj rá. Majd megjelenik az user mappa ahonnan be tudod jelölni azt a képet amit látni szeretnél pergamenten.
  Katt a képre és a megnyitásra..

  Pergamen

  14: Lépés
  Már azt látod hogy az általad kiválasztott kép bent is van a szerkesztőben és a helyén áll.

  Pergamen

  15: Lépés
  Ha jól dolgoztunk akkor működik a Pergamen, de még a háttért ki kell venni.
  16: Lépés
  akkor most katt a ecrandase melletti részre a Modifier ce groupe-re.

  Pergamen

  Majd ezt látod.

  Pergamen

  17: Lépés
  Most pedig katt a kép mögé a háttér részre, a szürke részre, hogy a menü résznél a szem látható legyen , vagyis nyitva legyen a szem.

  Pergamen


  18: Lépés
  Ha nyitva van azt csak egyszerűen zárd be és már mentheted is az elkészült képet.Nekem így a kép méret 862/596 lett majd kicsinyítem az eklás oldalon..
  19: Lépés
  Lépj ki a képszerkesztőből és rámegyünk az Eklás oldalunkra és feltöltjük a user mappában levő kép fájt..(SWF vagy Shockwave Flash object), nekem a másodikként mutatja.
  20: Lépés
  Az ott kapott kódot illesszük be az itt alul látható részben ,de minden alkalommal adjuk meg a kép méretét is. Majd másoljuk és vigyük el az Elkás oldalunkra, minden egyes alkalomkor kérlek mutasd is meg hogy mit alkottál.
  Remélem nem volt nehéz és tudtál szépen dolgozni. Köszönöm hogy itt jártál..

  Pergamen

  Képhez kód

  <object width="000" height="000" data="Kód ide" type="application/x-shockwave-flash"><param name="allowScriptAccess" value="never" /><param name="src" value=" " /><param name="wmode" value="transparent" /></object>