• Képnézegető..


  14. Lecke

  Flash lapozós.. 


   

  Kép nézegető

  A lecke alatt készült képnézegető


  E leckét másolni és más oldalra elvinni csak engedélyemmel lehet. E-anim 12 béta képszerkesztővel dolgozom e lecke alatt. Akkor kezdjük is el, ha figyelmesen dolgozol semmi baj nem lehet.Sok képszerkesztőnek van Weboldala akinek pedig nincs biztos vagyok benne hogy előbb-utóbb lesz.
  Mindenki szeretne egy szép képnézegetőt a weboldalára . Most itt az alkalom hogy könnyen és egyszerűen készítsünk egyet.
  E modul jelen van az e-animben..

  Szűkségünk lesz 3-10 képre, te döntöd el. Arra figyelj hogy a e-anim

  felismerje a címet( csak egyszerű nevet adj neki , nem kell előre át méretezi sem.
  1: Lépés
  Nyissuk ki az E-anim képszerkesztőt.
  Akkor a fekete és a kis ablakot zárjuk be.
  2: Lépés
  Akkor nyissuk meg ezt a kis ablakot,(ecrandebase)-t, majd adjunk nevet képünknek a (nom du projet)-nél, és olvassuk le hogy mennyi a kép mérete, (largeur+ hauteur). Ezt jó ha felírjuk egy lapra. Ha készen vagyunk akkor katt az ok gombra.

  Képnézegető..

  3: Lépés
  Megkeressük a menü résznél (piros sapkás bohócfejet) és katt rá, az itt megjelenő ablakban erre a (Défilant vignettes) ikonra kettőt.

  Képnézegető..

  4: Lépés
  Akkor az itt lévő számokat átírom nullára, de csak a két elsőt. Látni fogod hogy a kép ikonja a helyére ugrik.

  Képnézegető..

  5: Lépés
  Rá katt a (Modifier vignettes)-re, ott jobb oldalt az első ikon. Majd megjelenik ez a kis ablak és itt a (Propiétés)-re katt. A menü sor negyedik ikonja.
  6: Lépés
  Az újabb ablakban írjuk át a számokat de csak azt amit mutatok, majd okézd le.Ez a behozott képnek a méretét adja meg.

  Képnézegető..

  7: Lépés
  Ezután az előző kis ablaknál ami még mindig nyitva van hívjuk be a képeket a szokott módon egyszerre.

  Képnézegető..

  8: Lépés
  Most pedig katt oda ahol mutatom, de még a kis ablak ott van és a kattintás után magátok eltűnik és a rétegek összezárnak.

  Képnézegető..

  9: Lépés
  Jobb oldalt a (Lg icon)-ra katt és írd át 300-ra- Ott lent a második.

  Képnézegető..

  10: Lépés
  Az első képen ott a közepe körül látható egy kicsi ikon  olyan céllövős azt vigyük az utolsó képre a jobb alsó sarokban, mert így a képek megállás nélkül haladnak a forgásban.

  Képnézegető..

  11: Lépés
  Ha lejátszod az eddig készült munkát látod hogy folyamatos a forgás.
  12: Lépés
  Most pedig katt jobb oldalt a felső ikonra ((Modifier vignettes)-re, majd megjelenik a képekkel a kis ablak és látod a rétegeket is.
  13: Lépés
  Akkor most jobb oldalt a második ikonra katt a modifier vignettes alatt van a (Modifier Survole), erre katt és elhalványul a kép.
  14: Lépés
  Most pedig katt kettőt a elhalványult képen lila sávra és megjelenik egy ablak, ahol elnevezheted ezt a képet, megváltoztathatod a betű méretét és színét is.
  15: Lépés
  Ne zárd be az ablakot csak simán vidd a kép nevét ahová szeretnéd, majd katt a lila sávra és azt is vidd el alá. Közben eltűnik az előző ablak is.

  Képnézegető..

  16: Lépés
  Most pedig a lila ikont színezd át itt.

  Képnézegető..

  17: Lépés
  Mindegyik kis képnek nevet tudsz adni így, csak akkor másik képet jelölj ki és 12-13-14-15-16. lépéseket ismételd meg. Ha valamit nem értesz a videó segít...

  Képnézegető..

  18: Lépés
  Ha mindegyiknek adtál nevet akkor a kép nézegető már készen is van csak zárd össze a 6. képen mutatom.(ecrandebase)-nél, ahol az elején a méretet adtad neki.
  19: Lépés
  Megpróbálhatod elmenteni, de már a E-anim képszerkesztő közben elmentette magától is.
  20: Lépés
  Lépj ki a képszerkesztőből és rámegyünk az Eklás oldalunkra és feltöltjük a user mappában levő kép fájt..
  21: Lépés
  Az ott kapott kódot illesszük be az itt alul látható részben ,de minden alkalommal adjuk meg a kép méretét is. Majd másoljuk és vigyük el az Elkás oldalunkra, minden egyes alkalomkor kérlek mutasd is meg hogy mit alkottál.

  Legközelebb innen folytassuk és adunk hozzá oldal linket is..

  Képnézegető..


  Képhez kód

  <object width="000" height="000" data="kód ide" type="application/x-shockwave-flash"><param name="allowScriptAccess" value="never" /><param name="src" value=" " /><param name="wmode" value="transparent" /></object>